SAKRALE BYGG

 
 

MENIGHETSHUSET

Røbekk kirke er langkirke i nygotisk sveitserstil. Kirka er tegnet av Gabriel Smith og ble innviet i 1898. Det nye menighetshuset underordner seg Røbekk kirke og ligger diskret plassert bak en kolle vest for eksisterende kirke, plassert mellom store trær. Man blir ledet gjennom en lavere inngangssone før man kommer inn til det sakrale rommet som strekker seg mot himmelen og lyset. Planløsningen er fleksibel og kan tilpasse seg store som små samlinger av mennesker.

BTA:400m2

 

ÅKERLEHAUGEN

Åkerlehaugen er tuftet på et tidligere gårdsbruk og ligger landlig og flott til i Solemdalen litt utenfor Molde.  Det nye kapellet ligger i hagen til det eksist. hovedhuset og har plass til 16 plasser. Kapellet er bygd i lyse materialer og treverk. Taket er dekket med torv og gjør at kapellet skiller seg lite ut fra hagen som omkranser bygget. Et karakteristisk klokketårn gir identitet til bygget som reiser seg mot lys og luft fremme ved alteret.

 

KYRKJELYDHUSET

Kyrkjelydshuset på Aukra stod ferdig høsten 2011 og ligger plassert like ved kyrkjegarden. Bygget vil være et samlingssted for folket og inneholder forsamlingssal med plass til ca 100 personer og har tilknytt stort kjøkken, grupperom, kontorer og en serviceavdeling.

Bygget, med hovedkonstruksjon i tre og fundament i betong, er oppført i en etasje og grunnflaten er på BTA 500 kvm.