OFFENTLIG

 

MÅNDALEN BARNEHAGE

Måndalen barnehage er basert på vinnerutkastet fra en konkurranse hvor Arkitektene BBW vant 1. premie. Arkitektene BBW bistår med reguleringsarbeidet og prosjektering. Løsningen viser en bygningskropp som favner tomta og frigjør et uteareal orientert mot sør og delvis vest. Situasjonen gir et uteareal for lek med gode solforhold, skjermet fra trafikk. Barnas innganger ligger langs denne indre delen av bygningsvolumet mens trafikk og serviceinnganger er lagt på bygningens nordside. De knekte takflatene bryter opp skalaen og gir et lekent uttrykk som tar opp i seg en småskala, til tross for at bygningen har et relativt stort volum. De utkragede takflatene danner fine uterom med overdekket uteareal. De tre avdelingene er forbundet med fellesrom som legger godt til rette for fleksibel bruk, også aktiviteter i mindre grupper.

BTA: 641kvm

 
Hatlelia barnehage 02.jpg

HATLELIA BARNEHAGE


Hatlelia barnehage er et massivtrebygg oppført i energikarakter A,
passivhus. Barnehagen er en friluftsbarnehage bestående av fem avdelinger
med ca. 95 barn, i tillegg til personalavdeling. Bygget er på totalt 1170 m2. BBW har hatt rollen som arkitekt og landskapsarkitekt, i tillegg til interiørarkitektur. Molde KF er tiltakshaver for prosjektet.

Alle foto: Peder Otto Dybvik

 

TRETIND

Tretind, utescena i Eide sentrum, ble bygget for å forbedre offentlig arealer i Eide sentrum i forbindelse med kommunesammenslåing. Tretind ligger i den østre dele av torget i Eide sentrum i forlengelse av gangveien mot kirka og skolen i nord. Sentrum av Eide besto, som mange andre tettsteder, omtrent bare av en stor asfaltert plass, som nå har fått scene i lunt tre og tilhørende grøntarealer. Scena har blitt i et midtpunkt for sentrum og en sosial møteplass. Mønsteret i takkonstruksjonen er inspirert av eksisterende steinmønster på torget på Eide.

 

AUKRATUN BARNEHAGE

Aukratun barnehage ligger i nabobygget til Barnebo Barnehage, som arkitektene BBW også har tegnet. Bygget består av tre avdelinger, samt fellesarealer og ansattefløy. Fløyene er bundet sammen med en “gang” som også er programmert med mindre grupperom og integrerte møbløler. Utearealene er rause og barna kan boltre seg i forskjellige soner med ulike aktiviteter, her ble det laget en liten gate i tilknytting til sykkelstien av gjenbrukte dukkehus.

 

RIKSFJORD SKOLE

Arkitektkontoret BBW vant konkurransen om Nye Riksfjord skole i Aukra kommune med prosjektet 'Tun i ly'. 'Tun i ly', en skole med vifteform mot sør, prosjektets utforming bygger på en idè rundt 3 skoletun; ett for hvert trinn.

Det har vært lagt vekt på at det skal være en skole i god norsk ånd og tradisjon, og det er brukt mye bjørk innendørs. Alle rom er nøkterne og gode arbeidsrom for elever og lærere. Alt er gjennomført med høy kvalitet i materialene som er brukt og utsmykking er vektlagt.

Uteplassen på 21 mål er utformet med tanke på at elevene skal være mye ute og i fysisk aktivitet. Interiøret er utført av Cadi AS.

BTA: 7200kvm

 

GLOMSTUA

Glomstua omsorgssenter ble bygget i 1970-1971. I 1993 ble det bygd på en etasje med omsorgsleiligheter på vestfløya. Med unntak av påbygget var bygningen nedslitt og tilfredsstilte ikke funksjonelle krav som er nødvendige på et moderne sykehjem. Ombyggingen førte til 48 rom med mulighet for 55 plasser. I tillegg til rommene ble kjøkkenet ombygd, det ble bygd gode felles oppholdsareal og dagsenteret ble rustet opp. Utomhus ble det opparbeidet nye uteplasser og felles oppholdsrom fikk balkonger. Glomstua omsorgssenter og sjukeheim omfatter i tillegg til sjukeheimsavdelinger: Storkjøkken, dagsenter, legekontorer, fysioterapi, rom for heimehjelptjenesten. Det er lagt vekt på vedlikeholdsfrie materialer, trevirket gir lunhet og varme og behandlingen med jernvitrol gir en flott patina.

BTA: 5400kvm

 
Langmyra---07.jpg

LANGMYRA BARNESKOLE

Tilbygg og ombygging av Langmyra Barneskole i Molde. Bygget er en av de største barneskolene i Molde. Utendørs er skolegården inndelt i ulike fløyer med farget puss som gir en lekenhet og identitet til de forskjellige inngangsmotivene. Overlys over et innendørs amfi stimulerer til lek og læring i andre former.

BTA: 5100kvm

 
Barnas-Hus---00.jpg

Barnas hus

Barnas Hus erstattet det gamle Barnas Hus som ble revet. Bygget er prosjektert for å romme 70 barn fordelt på 5 grupper.

Interiørarkitekten bistod med fargevalg på overflatene.

 

lillekollen barnehage

Lillekollen barnehage er en barnehage med tydelig miljøprofil. Arkiktektene BBW AS hadde skisse-forprosjekt.

 
smøla barne og ungdomsskole - 03.jpg

SMØLA BARNE OG UNGDOMSSKOLE

Prosjektet var en totalentreprisekonkurranse om ny barne- og ungdomsskole på Hopen i Smøla kommune. Prosjektet var et samarbeid med Reiulf Ramstad Arkitekter og vant 2. premie.

 

høgskolen

Arkitektene BBW har tegnet Møre og Romsdal distriktshøyskole. Bygget har bakgrunn i en konkurranse som kontoret vant rett etter det ble etablert. Byggningsvolumet er orientert rundt en indre gate som forbinder de ulike undervisningsrommene. Kantina kobler seg mot uterom mellom to fløyer og et rom som åpner seg mot utsikt til fjord og fjell.

BTA:9585m2

 
Mobarn-Lyngen-barnehage.jpg

Mobarn lyngen

Barnehagen er delvis i to etasjer med alle hovedfunksjoner i 1. etasje og tekniske rom i 2. etasje. I tillegg er en frittstående bygning for avfall, lager og sykkelparkering. Byggeprogrammet er basert på 4 avdelinger med 72 barn.
Bygget har desentraliserte innganger med egen inngang for hver avdeling. Personalet har egen inngang som også skal ha funksjon som besøksinngang. I tilknytning til avdelingene ligger grov- og fingarderober. Hver avdeling har sitt eget avdelingsrom. I tillegg er det felles leikeområder/ temarom som er tilrettelagt for forskjellige typer leik. Det er felles kjøkken med spiseplass/ leikeareal og lagerrom som ligger sentralt i bygget. Administrasjonsavdeling inneholder kontor, arbeidsplasser, møte-/pauserom, personalgarderober og birom.  Arkitektene BBW har prosjektert fra reguleringsfase til ferdigstillelse.                          

BTA: Ca. 1000 m²

 
veksthuset.jpg

veksthuset

Veksthuset, Molde Rusbehandlingssenter, består av to bygningsvolumer som er bundet sammen av et midtre volum hvor adkomsten ligger. Volumene omkranset et sjermet uterom med utsikt til det flotte parkanlegget, samt fjord og fjell. Trehusene har slektskap til det eksist. huset i proposjoner og materialvalg.

BTA:1300m2